Меню

Телешки котлети с шунка и вино

14 февруари 2008 | 15:45 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
4 телешки котлета 
80 г шунка 
1 ч. ч. сухо бяло вино 
4 с. л. олио 
2 глави лук 
2 моркова 
40 г краве масло 
2 с. л. галета 
1-2 зърна хвойна (по желание) 
2 с. л. лимонов сок 
щипка риган 
магданоз 
сол 
черен пипер
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Начукайте котлетите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от лимоновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете 30 мин. да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни. Извадете ги и в същата мазнина запържете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови.

Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавичка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръсете със смесената със ситно нарязания магданоз галета. Сложете върху котлетите и по едно парче масло и запечете в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата се поизпари.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай