Картофите се обелват и нарязват на половинки, морковите се режат на шайби, лукът се нарязва по-едро. В предварително загрята 1/2 л вода в тенджера се слагат нарязаните продукти. Към тях се добавят ситно нарязан кервиз, щипка мащерка и малко олио или течен маргарин за готвене.
Продуктите се варят до омекване на картофите. Картофите после се пасират с вилица – лесно и бързо става, ако с дървена лъжица се загребе картофът и с вилицата се пасира направо над тенджерата. След това се долива вода, добавя се сол на вкус и 7-8 зрънца черен пипер.
Нарязват се ябълките на кубчета, без да се белят и се добавят към супата. След 30-на минути супата е готова. Поднася се в дълбока цветна купа, под която се слага широка чиния.
Опитайте още:
Супа за 1 лев