Сармички с картофена плънка
17.03.2008г. / 17 10ч.
Ивет Лолова
Продукти:
лозови и зелеви листа – по 10-15 бр.
картофи – около 600 гр
моркови – около 250 гр
чесън – 2скилидки
копър – 1/2 връзка
олио, сол, черен пипер
Приготвяне:
Картофите и морковите се настъргват на ренде, чесънът и копърът се нарязват на ситно и всичко се запържва в олио с малко сол и черен пипер. Когато достигнат полуготово състояние, се свалят от огъня и се оставят да изстинат. С получената смес се завиват зелеви и лозови сармички, които се подреждат заедно в тенджера. Варят се 30 мин. По желание могат да се залеят със запържен червен пипер и да се сервират с кисело мляко.