Хвърляте хартийки – ще горите в ада!

19.03.2008г. / 08 41ч.
Вергиния Генова
Хвърляте хартийки – ще горите в ада!

Папата прибави още седем смъртни гряха, които директно ви гарантират телепортацията в ада. Досегашните заклеймени грехове са формулирани през VI век и определено е любопитно да си ги знаем:
За прегрешилите в горделивост следва разпъване на колело;
За завистниците – потапяне в ледена вода;
За чревоугодниците – тъпчене с плъхове, жаби и змии;
За похотливите – задушаване в огън и сяра;
Гневливите ги очаква разчленяване;
За скъперниците – потапяне в казан с вряло олио;
За мързеливите – хвърляне в дупка с отровни змии.

Прочитайки ги, може би вече откривате своето място и се питате, а ако не вярвам, дали все пак може да прескоча трапа. Така формулирани в съвременния свят си е с еднопосочен билет за ада и изглежда няма спасение. Може би от страх броя на католиците драстично намалява и желаещите да вярват в нещо се преориентират към други по-толерантни богове.

Папата обаче е решил да сложи в ред вярващите, като ги заплаши с още нови смъртни грехове. Те са много модерни и разпространени и мисля, че по един от параграфите – замърсяване на околната среда – всички сме в кюпа и няма измъкване.

Новите смъртни грехове са:
Експериментиране с човешкия геном – звучи ми като лов на вещици! За да няма риск да съгрешите, по-добре въобще не се занимавайте с наука, че не се знае в кой кръг на ада ще горите, а само се трепете над новата дисертация.
Педофилия – това не би ли трябвало да се смята за грях доста по отдавна?
Замърсяване на околната среда – ето от тук няма измъкване, освен да се върнем към землянките.
Нечестно забогатяване за сметка на други – от феодализма насам, мисля, че този грях се развива много цветущо, апогеят е официално обявен при капитализма. Всеки, който има фирма си е пътник, защото все някога някак е ощетил работниците си.
Причиняване на социално неравенство – класи, касти, съсловия, масонство... не са от вчера, но добре, че Папата се е сетил най-накрая да ги озапти тези хора. То бива, бива да се бъхтаме, за да се докопаме до средната класа, ама това си е грях отвсякъде.
Лакомия за пари – без коментар. Всеки работодател да си го сложи над бюрото и с небрежен жест да го показва на подчинените си всеки път, когато дръзнат да се полакомят и да споменат инфлацията. Това е все едно да споменеш Божието име напразно.
Употреба и разпространяване на наркотици – напълно съм съгласна, ама какво ще правят тези невинни деца, които някак си някой батко вече ги е подмамил към дъното на ада.

Не е честно да те пуснат да живееш и изведнъж да те осветят, че нарушаваш поне параграф 22 и още няколко в съседство. Но така е, никой не ги е карал насила да се раждат в християнска страна, още повече католическа.

И след като вече сме наясно с новите смъртни грехове, трябва да сме още по-бдителни към живота си. Вече може да не казваме, че пътят към ада е осеян с добри намерения, както се вижда това вече е хем остаряло, хем погрешно, хем никой не може да дефинира какво е това словосъчетание (добри намерения) най-вероятно хората използвайки такива са подведени под параграфа на словоблудстване и директно ще си горят в ада.

Вече спокойно можем да казваме, че пътят към ада е постлан с хартийки от банички и найлонови пликчета. Сега да ви видя дали ще продължавате да съгрешавате срещу себе си, природата и бога!?!

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Калина ( преди 11 години )
Каква изненада беше,когато видях повече от 15 торби с *** от един и същи тип под балконите на южния двор.Двама човека за 6 часа се бориха с тази простотия за 60лв.Моите съседки ,ухаещи на френски парфюми , с балканско битие и европейско самочувствие...две в едно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 11 години )
Ето с тази статия изгубихте поне един читател. Защото за неща, от които нищо не разбираш, по-добре не приказвай, освен ако не искаш да станеш за резил и да покажеш невежеството си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар