Здраве и красота

Пролетен грим

03.04.2008г. / 09 55ч.
Аз жената
Пролетен грим

През слънчевите пролетни дни като че ли имаме по-малко необходимост от това да подчертаваме доброто си настроение и чаровността си, но пък повече ни се иска да обърнем внимание на външния си вид, по-дълго се застояваме пред огледалото, по-дълго избираме бижута, по-дълго се колебаем коя дрешка да сложим и на кои обувки ще отива и когато всичко е перфектно се оказва, че нещо липсва – не може след като сме помислили за всичко, да пренебрегнем грима.

А знаем правилото – добрият грим е семплия грим. Особено през пролетта и през лятото.

Освен със стила, в който сме избрали да се облечем, добре е да се съобразим и със светлината – къде ще отидем, след като сложим и последната щриха грим – на работа, на разходка или на вечерен коктейл.

Слънце грее в твоите коси.
Ако ще слагаме дневен грим, нека спазваме класическите съвети – основата да бъде от матиращ слънцезащитен фон дьо тен. А ако ще слагаме руж, нека да бъде нанесен съвсем леко, защото на слънцето ще изглежда много по-наситен и ярък, отколкото ни се вижда у дома пред огледалото.

Очите ще бъдат естествено и красиво подчертани, ако използваме естествени цветове за сенки и пренебрегнем очната спирала или молива за очи през деня (нека ги оставим за вечерното парти).

Облачни са твоите очи.
Ако времето се очертава да е облачно и дъждовно, тогава непременно си вземете чадър, ако не искате да приличате на плачеща дъга или палячо с размазани бузи.
Но за да контрастирате на сивотата, изберете по-ярък грим, по-силно червило и бляскава пудра.

И акцентът на грима е винаги, разбира се, във вечерния грим. Всички знаят, че истинските майсторки на грима влагат цялото си изкуство, за да са неотразими на вечерното парти. И къде да се развихрим, ако не там. На работа е ясно, че се препоръчват по-неутрални цветове – едно, че не се набиват на очи и не дразнят околните, за да си мислят – тази пък на каква ни се прави, а когато се раздават задачи, пак е добре да сме незабележими, но със стил. Обаче, когато се раздават награди, когато се избира най-добре танцуваща двойка или най-шеметен тоалет, ето тогава е нашето време за смели и екстравагантни изпълнения.

Звезден огън в теб гори.
Фон дьо тенът винаги създава една добра основа, за добър вечерен грим, затова е задължителен. Ружът също е незаменим помощник при вечерния макиаж.
За вечерен грим ружът е неотменен. А скулите можете да подчертаете в топлата бронзово-кафява гама.

За изкусителен поглед вече са позволени всички достижения на цветната козметика – спирала – цветна, бляскава..., ако ще сме на сцена може изкуствено удължени мигли, сенки, молив, очна линия... С една дума всичко, което ще разпали емоции около нас.

За устните задължително червило, а може и съчетано с бляскав гланц.

И разбира се никога не трябва да забравяме чаровната си усмивка у дома, защото истинските принцове умеят да видят същността ни под грима и дори да се влюбят в онази малка сладка бемчица, която ние все старателно се опитваме да покрием с пудра.

Коментирай