Меню

Любимият ни кейк

6 април 2008 | 12:54 | Аз жената
Добави в любими
Любимият ни кейк

Приготвяне
Здравейте, приятели!
Изпращам ви рецепта, която не е свързана с козунаци и типичните великденски сладки, но е много успешна и традиционна за семейството ми. Винаги я приготвяме с мерак. Опитайте и вие!

Продукти:
3 яйца
1 чаша кисело мляко
1 чаша кристална захар
3 чаши пресято брашно
4 супени лъжици олио
1 ч. л. сода бикарбонат и половин пакетче бакпулвер
1 каф. чаша нарязани орехови ядки
шепа стафиди
2 с. л. сладко от боровинки и 3 нарязани на дребно и оваляни в брашно парченца локум

Приготвяне:
Разбиват се яйцата с млякото, слага се захарта. Сипва се олиото. Прибавя се брашното с набухвателите. Слагат се стафидите, орехите и боровинковото сладко. Сместа се изсипва в набрашнена и намазнена форма, а отгоре се набождат набрашнените късчета локум. Сладкишът се пече в студена фурна на 180 градуса. Весел Великден!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jasi ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
lubomira ( преди 11 години )
Ани, здравейте!Кейкът се пече на 180 градуса, а глася печката на 40 минути.Наблюдавам го и го вадя , като му видя коричката и го пробвам с клечка за зъби дали е изпечен добре.Понякога зависи от печката.Пека го в нормална форма със свалящи се стени.Печката според мен е най- важна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 11 години )
Този кекс съм го правила,но го пригорих може би защото става голям и трудно се изпича.Колко време приблизително го печете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар