Меню

Свинско с картофи – френска рецепта

9 април 2008 | 11:29 | Аз жената
Добави в любими
Продукти за 4 порции: 
около 400 грама свинско месо – парчета за готвене врат или бут 
8 едри картофа 
4 моркова 
2 глави лук 
4-6 лъжици доматено пюре 
3-4 лъжици олио 
1 чаша вода 
1 чаша бяло вино 
сол, магданоз – на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Запържете месото в загрятата мазнина. Извадете. В същата мазнина поставете морковите, почистени и нарязани на кръгчета, лука, почистен и нарязан на едро. След зарозовяването им върнете месото, добавете доматеното пюре, водата, виното, черния пипер. Оставете да ври около 30 минути. Обелете картофите и добавете цели – подредете отгоре, над месото без да разбърквате. Оставете на слаб огън още около 30 минути. В края добавете сол и поръсете с магданоз. Поднесете картофи и месо, както и от соса към тях. Добър апетит!

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
rosica ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Suna ( преди 11 години )
Още сега ще го разпечатам и после ще си кажа мнението.... но изглежда вкуссссно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
cecka ( преди 11 години )
bozestveno vkusna gozbica,blagodarq za receptata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар