В купа се слага затопленото мляко, добавя се маята, 1 ч. ч. брашно и 1/4 ч. ч. захар. Покрива се с кърпа и втасва на топло за около час. В голяма купа се смесват останалото брашно, бадемите, солта, останалата захар, портокаловата кора.
Прави се кладенче в средата и се добавя първата смес, зехтинът и разбитите яйца. Меси се тесто, докато спре да лепне. Следва второ втасване, но вече за по-дълго време – някъде към 2,5 ч. Тестото се разточва на 4 или 6 рула, в зависимост от тавичките, с които разполагате. Правят се плитки и се слагат в намазнени тавички.
Следва трето втасване пак за около 2 часа. Разбива се жълтък с мляко и се намазва повърхността на козунака. Поръсва се със захарта и натрошените бадеми. Пече се в загрята на 180 градуса фурна към 50 мин.
Снимка: thinkstock