Продукти за 4 порции:
250 г кайма смес свинско и телешко
2 тиквички среден размер
2 картофа
1 чушка
100 г ориз
2-3 лъжици мазнина
магданоз
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
За заливката:
1 яйце, 1 кофичка кисело мляко и 4-5 лъжици брашно.
Приготвяне:
Нарежете тиквичките, чушката и картофите на кубчета. Запържете каймата, кавърдисайте я добре. В тава поставете мазнината. Добавете зеленчуците, ориза и каймата. Разбъркайте. Добавете подправките на вкус и залейте с 2 чаени чаши вода. Печете на умерена фурна около 50 минути.
Подгответе заливката като разбиете добре яйцето, млякото и брашното. Сложете я отгоре на мусаката. Запечете още 10-тина минути.
При поднасянето по желание гарнирайте с лъжица кисело мляко или поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!