Меню

Овчарска мусака

2 май 2008 | 12:43 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
Овчарска мусака

Приготвяне

Продукти за 4 порции:
250 г кайма смес свинско и телешко
2 тиквички среден размер
2 картофа
1 чушка
100 г ориз
2-3 лъжици мазнина
магданоз
сол на вкус
червен пипер
черен пипер

За заливката:
1 яйце, 1 кофичка кисело мляко и 4-5 лъжици брашно.

Приготвяне:
Нарежете тиквичките, чушката и картофите на кубчета. Запържете каймата, кавърдисайте я добре. В тава поставете мазнината. Добавете зеленчуците, ориза и каймата. Разбъркайте. Добавете подправките на вкус и залейте с 2 чаени чаши вода. Печете на умерена фурна около 50 минути.
Подгответе заливката като разбиете добре яйцето, млякото и брашното. Сложете я отгоре на мусаката. Запечете още 10-тина минути.
При поднасянето по желание гарнирайте с лъжица кисело мляко или поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
detitu ( преди 12 години )
naistina stava mnogo vkusno ;]lubimoto mi lqtno qstie :P
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Mimi ( преди 12 години )
Kavardisa mislaj che oznachava da se zapurzi leko, inache musakata stana mnogo vkusna, narajzah i malko presen bosilek, vkusa stava mnogo po-dobur. probvaite i vie!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Snejana ( преди 12 години )
kakvo se pravi za da se kavardisa kaimata?za parvi pat 4uvam tazi duma moje bi da se smesi!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар