Интимно

Момичетата и сексът от Тина Раджишевич

15.05.2008г. / 10 21ч.
Аз жената
Момичетата и сексът от Тина Раджишевич

С появата на книгата “Момичетата и сексът” всички тийнейджърки могат да си отдъхнат. Вече има кой да отговори на най-смущаващите им въпроси за сексуалните чувства и изживявания – онези, за които се притесняват да говорят дори с приятелките си.

Различното в тази книга е, че тя дава изключително конкретна и лесна за възприемане информация по теми, които момичетата няма да намерят в учебниците по биология или на други места. Например видовете секс и сексуалните фантазии, киберсексът и еротичните сънища, мастурбацията. Благодарение на богатия си опит с тийнейджъри, авторката разглежда пубертета от всички възможни страни – промените в тялото и неговите функции, представите за себе си и самочувствието, любовта и сексуалните чувства, сексът и рисковете, които произтичат от него, противозачатъчните средства и болестите, предавани по полов път.

Докато чете книгата момичето разбира как да провери чувствата на момчето, с което иска да излиза, как да се държи на първа среща и към кого да се обърне за избор на противозачатъчни средства. Много ценни са и съветите за предпазването от нежелано сексуално внимание и сексуални злоупотреби. Всички те внушават на момичето да харесва себе си и да уважава собствените си желания.

Книгата е забавна, написана с чувство за хумор, а текстът е наситен с реални примери от практиката на авторката, с тестове и любопитни факти.

Освен за момичета над 13 години, “Момичетата и сексът” е полезно помагало за родители, които търсят начин да обяснят сексуалните отношения на порасналото си дете, а също и за преподаватели по сексуално образование в училищата.

Тина Раджишевич е редактор в рубрика за читателски писма в британското списание за тийнейджъри “Блис”. Занимава се и с частна практика по психотерапия.

Издателство “Слънце”, второ издание, мека корица, формат 13 x 20, 376 стр., цена 10 лв., На книжния пазар от 24 април 2008 г.

Тайните на привличането – Сандра Ан Тейлър

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Яница ( преди 11 години )
влиза ли и таксата за разноски ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Viktoriq ( преди 11 години )
mn iskam da si q kypq no nz kak 6te reigirat na6ite...pri vida na zaglavieto..vse pak sum na 14 :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Velislava ( преди 11 години )
Bravo!!!Hubavo e da se pi6e za tezi ne6ta i da imat ot k1de da se obrazovat tiin4etata bez da se pritesniavat da pitat roditelite si!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота