Здраве и красота

Принцеса фон Саксен с поредно дарение

24.05.2008г. / 10 51ч.
Аз жената
Принцеса фон Саксен с поредно дарение

Принцесата от български произход Теофана фон Саксен посети Бургас по покана на кмета Димитър Николов.

Известната със своята благотворителна дейност дама пристигна наскоро в България заедно с поредното си дарение за здравни и социални заведения в страната. Част от него бе определена за Бургас чрез посредничеството на неправителствената организация “Евродиалог” – 15 комплекта компютър-монитор-принтер, 70 кашона дрехи втора употреба и 16 метални хидравлични болнични легла за МБАЛ – Бургас.

В края на 2006 г. принцесата направи дарение за близо 200 хил. евро на бургаската болница – два тира с по 20 тона апаратура и обзавеждане.

Кметът се възползва от присъствието на родолюбивата аристократка в страната, за да отправи към нея джентълменска покана да се отбие и в Бургас. Теофана фон Саксен пристигна в града заедно с двама лекари от екипа на “Токуда болница София” – д-р Николай Войсков и д-р Марлена Матева.

На срещата в кабинета на кмета присъстваха още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, нач.-отдел “Здравеопазване” в Общината д-р Ивайло Димитров, специалистът по “Социални дейности” Мая Казанджиева и Марко Бонев от “Евродиалог”.

Димитър Николов връчи на принцесата грамота за дарителските й акции в Бургас.

Теофана фон Саксен сподели, че повече трудности среща с транспортирането на дарения до България, отколкото със самото им намиране и окомплектоване. За дарението, което в момента е у нас, болница Токуда е осигурила транспорт и свое помещение за складирането му, докато бъде разпределено. Превозът на бургаската част от дарението бе осигурен от Община Бургас.

Разбра се, че принцесата има намерения, свързани с построяването на модерен старчески дом в България, който да обслужва немски пенсионери. Тя обсъди с кмета Николов и свои проекти в областта на туризма.

350 жени станаха лица на кампанията “За теб и тези, които обичаш”

Коментирай