Здраве и красота

Обезводняването – враг на красотата

26.05.2008г. / 07 58ч.
Аз жената
Обезводняването – враг на красотата

Най-зловещия причинител на бръчките е не старостта, а дехидратацията. Колкото е по-горещо навън, толкова повече трябва да съблюдаваме това да не се случва с нас. Затова от рано трябва да се подготвим за битка и да се нахъсаме подобаващо. А знаем, че красотата е и здраве.

Да си припомни баналните съвети – задължително да пием по 2 литра вода на ден.

Да не излагаме кожата си на остър вятър, силен студ или горещина.

Да внимаваме изключително много с диетите, които включват под някаква форма обезводняване на организма. Бръчките ще са най-малкият ни проблем, ако системно обезводняваме организма си.

Да захвърлим хавлийте и кърпите, ако в жилището ни във всички помещения, които обитаваме температурата е еднаква. Нека тялото изсъхне от само себе си и мъжът до нас ще го оцени.

Да оставим лицето си да пие, колкото може повече вода. Нека кожата попива и попива този еликсир на младостта. Няма никакъв смисъл да подсушаваме лицето си с хавлия, а точно обратното, нека го плискаме с вода колкото може повече, да използваме хидратиращи кремове, тоалетно мляко, отвара от лайка.

Да изхвърлим чадъра. Нека дъжд да вали, ще сме млади така... ако оставим дъждовните капки да се стичат по лицето ни. Е, ако живеем в кошмарно мръсен град, може и да се въздържим, но един пролетен дъжд в гората би ни подействал зареждащо от където и да го погледнем. Откога не сме шляпали боси под дъжда? Мокри, влюбени и щастливи – хидратира и освежава, безспорно!

Чудесата на парната баня


Как да се защитим от слънцето
Да подготвим кожата си за лятото
Как да запазим младостта?

Коментирай