Продукти:
6 яйца,
500 г маскарпоне,
180 г захар,
250 г бишкоти,
8 чаши кафе,
70 мл ром,
какао,
шоколад.
Начин на приготвяне:
Разбъркваме жълтъците и захарта с миксер. Прибавяме сиренето маскарпоне и бъркаме докато захарта се разтвори. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към сместа и разбъркваме с дървена лъжица.
В една купа смесваме кафето и рома. Така кремът е готов!
Взимаме една чаша и поставяме малко от крема на дъното на чашата, след което поставяме половин бишкота, напоена с кафе. Върху нея пак крем, бишкота с кафе и така докато се напълни чашата! Настъргваме натурален шоколад върху последния слой крем и малко какао на прах! И готово!
Рецептата е предоставена от www.piccadilly.bg