Меню

Крем Тирамису

27 май 2008 | 09:47 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Крем Тирамису

Приготвяне
Продукти:
6 яйца,
500 г  маскарпоне,
180 г  захар,
250 г  бишкоти,
8 чаши кафе,
70 мл  ром,
какао,
шоколад.
 
Начин на приготвяне:
Разбъркваме жълтъците и захарта с миксер. Прибавяме сиренето маскарпоне и бъркаме докато захарта се разтвори. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към сместа и разбъркваме с дървена лъжица.
В една купа смесваме кафето и рома. Така кремът е готов!
Взимаме една чаша и  поставяме малко от крема на дъното на чашата, след което поставяме половин бишкота, напоена с кафе. Върху нея пак крем, бишкота с кафе и така докато се напълни чашата! Настъргваме натурален шоколад върху последния слой крем и малко какао на прах! И готово!

Рецептата е предоставена от www.piccadilly.bg

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
До Irena : ama kakvi sa tia gluposti krm sus SALMONELA. Prekrasen krem
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
Irena ( преди 11 години )
Госпожо Боева,прочетете внимателно няколко пъти и ще разберете че рома и кафето се смесват за да поръсвате бишкотите.А това че е написано :Така кремът е готов!е просто начин на изразяване,т.е кремът в този си вид е готов и можеме да пристъпиме към сглобяване на елементите и оформяне на чашата с кремтирамису.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Димитрина ( преди 11 години )
"Разбъркваме жълтъците и захарта с миксер. Прибавяме сиренето маскарпоне и бъркаме докато захарта се разтвори. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към сместа и разбъркваме с дървена лъжица. В една купа смесваме кафето и рома. Така кремът е готов!"Нещо тук не е така! Не става ясно какво отногшение има сместта от ром и кафе към крема - къде се добавя!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар