Меню
Готварство

Коктейл “Мечтана прохлада”

30.06.2008г. / 15 48ч.
Аз жената
Коктейл “Мечтана прохлада”

Първо взимам от пазара 4 малки пъпешчета, а, пардон и едно малко пъпешче за малкото ни бебче, за всички у дома. Старая се да бъда учтива, защото както ти почне деня, така и ще завърши.
Прибирам се у дома, старателно им махам горната част, аз ги наричам капачета, взимам една лъжица и почвам да дълбая. Дълбая, докато пъпешчето се превърне в празна чаша, защото точно затова ще го използвам де :)
Вътрешността на пъпешчетата слагам в съд и бум в хладилника за охлаждане. Взимам друг съд, в който слагам тази смес заедно с обелени праскови, кайсии. Те придават сладкия вкус, но да не стане много сладко търча до къщата на баба, бера малинки – дано не попадна на миризливка :( и малко къпинки – ох, как бодат тия храсти :( и хайде у дома. Добавям ги в купата, за да придадат леко “стипцавия”, както казва баба, вкус. Слагам и сладолед, за да стане крайния резултат прохладен като шейк, но ако имате малко бебче като нашето, в неговото коктейлче можете да сложите Данонино, хем полезно, хем няма да го боли гърлото. Когато го разбия, слагам го в чашките и ги каня на терасата в басеина на бебчо, поне крачетата да си поцопкаме :) Вече съм сложила сламки, чадърчета и всеки си добавя нещо по негов вкус, кой ядки, кой мед, аз нищо, така си ми харесва. :) и почваме да мечтаем как сме на някой остров, хладно е и хладината идва от палмовите клонки, които развяват група невероятни негри. :) Ах, това му е хубавото на моя коктейл, кара ни да мечтаем и дори в мечтите ни сме заедно цялото семейство, а какво по-хубаво от това.

* * *

Коктейл от пъпеши

Коментирай