Той

Георги Неделчев: Жените харесват мъже със самочувствие

10.07.2008г. / 09 39ч.
Аз жената
Георги Неделчев: Жените харесват мъже със самочувствие

Освен като познавач на женската красота и дълги години Главен редактор на българското издание на списание “Playboy” познаваме вече Георги Неделчев и като писател с първата му книга, излязла наскоро “Моят живот в Плейбой: мемоарите на един главен редактор”. Ето и специалното интервю, което Георги Неделчев даде специално за дамите – читателки на Az-jenata.bg.

Г-н Неделчев, до неотдавна бяхте главен редактор на най-популярното списание у нас – “Playboy”. С мъже или с жени се работи по-лесно? Капризни ли са красивите жени? Кой е ключът към тях?
Зависи какво разбирате под “работи по-лесно”. В журналистиката и в издателския бранш преобладават жените – може би защото са по-любознателни, а и до голяма степен по-себеотрицателни и постоянни. Мъжете по-трудно се поставят на мястото на други хора, например на читателското място. По-големи егоисти са и от тази гледна точка по-трудно пишат репортажи или очерци, например.
Колкото до жената като модел – ами трудно е, доста трудно е. Жената е неуверено в себе си същество. И колкото по-хубава е, толкова е по-критична към себе си. Искат се упоритост и красноречие, за да я мотивираш да покаже повече самоувереност, особено когато трябва да се снима без много дрехи по себе си.

Плейбой ли сте?
И да не съм бил, по принуда станах. Но всъщност, не е като да не съм бил. И е съвсем логично за един ерген на тази възраст с нормална сексуална ориентация. Да кажем, че съм сред мъжете, на които тази роля им отива. Защото има и много такива, които я играят, без да им отива.

Какво отличава един плейбой от всички останали мъже?
Трябва да бъде преди всичко благороден. Щедър, позитивен към всички, без да си прави тънки сметки. И да не гледа на жените като на “бройки”. Плейбоят просто трябва да се радва на красотата около себе си и да не бъде егоист, доколкото е възможно.

А какви мъже харесват жените?
Отговарял съм неведнъж на този въпрос, ще го повторя и сега. Жените харесват мъже със самочувствие, по възможност да е с покритие. Но дори и да не е с такова, самочувствието е по-важно от другите качества. Също така жените харесват... харесвани от другите жени мъже. То това всъщност е следствие от първото условие.

Какво прави една жена красива според Вас?
 Ако една жена се грижи достатъчно за себе си (но не прекалено) и има умерено самочувствие, няма как да не бъде привлекателна за мъжете. Позитивното отношение към света и хората също е много важно.

Вашето мнение за силиконовия бюст и пластичните операции?
Щом помагат на жената да преодолее някой свой комплекс – защо не. Има жени, за които това наистина е единствен шанс. Но за съжаление, често се стига и до излишно вманиачаване. Много момичета си уголемяват бюста, без изобщо да им е нужно. За някои се получава нещо като мания, болестно състояние – загубват реален поглед и непрекъснато искат да променят още нещо по себе си. От тази гледна точка, прекомерната пропаганда на индустрията за разкрасяване не е много положително явление. Но нали трябва да се правят пари...
Напоследък има голямо вманиачаване към удължаването на косите. И отново момичета, които нямат нужда от такова, започват да си слагат какви ли не кичури.
На всички тях, а и на останалите, искам да кажа нещо много важно от мъжка гледна точка: вманиачаването в косата е признак за неувереност и липса на самочувствие! Няма нищо по-непривлекателно от жена, а и от мъж, които са прекарали часове наред пред огледалото, занимавайки се с косата си.
Особено дразнещо е когато косата бива малтретирана с горещи метални уреди като маша, преса и т. н. А пък за прословутите зигзагообразни “вафлички” направо не ми се говори. Това явление според мен го има само в България.

И малко данни за вижданията Ви за идеалната жена – руса или чернокоса, размер на бюста, очи, характер?
О, нямам такъв идеал. И да имах, не бих го споделил току-така, най-малкото пред едно женско издание като вашето. Не е дипломатично. В книгата си “Моят живот в Плейбой” съм споделил неколкократно, че предпочитам “обикновените момичета” пред звездите. Жени, които имат някакви умения, професия, които знаят своята цена и място в живота, както и какво искат от него. Ако обърна поглед назад към жените, които съм обичал – сред тях преобладават брюнетките. Мисля, че бях дори по-изчерпателен, отколкото трябва...

Като познавач на женската красота, според Вас, има ли и до каква степен истина в мита, че българката е най-красивата жена?
Факт е, че е една от най-красивите, и в това съм се убедил достатъчно нагледно, пътувайки по света и разглеждайки мъжки списания от десетки страни. Също така вярно е обаче, че българката има още много да учи по отношение на стил, начин на представяне на красотата си и грижа за нея. Но всичко това си е функция и част от проблемите на държавата ни като цяло. Не може толкова много неща да не са ни наред, а жените да са хем красиви, хем идеално поддържани и стилни и със самочувствие. Не по-малко важно е и какви са ни мъжете...

Снимка 1: Жоро и Хеф
Снимка 2: Жоро и Жасмина Playcars 2006
Снимка 3: Жоро и Мариела Playmate 2006

* * *

Жоро Неделчев - един плейбой за своя живот в Playboy - Интервю и в kafene.bg

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Елена ( преди 11 години )
Невероятен човек!Страхотен е!Много го харесвам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
инж.Лиляна Бл.Андрее ( преди 11 години )
Защо българката и бялата жена са изчезващ животински вид на тази Земя?-щом са хубави,интелигентни,спретнати,елегантни и харизматични!Победиха ги тези,които са само беотказно-сексуални!?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Никола ( преди 11 години )
Егати тежкия комплексар е въпросният Неделчев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Хриси ( преди 11 години )
Много готин човек. Просто евалла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар