Мода

Тайната на деловия стил

10.04.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Тайната на деловия стил

Понятието “женски делови костюм” е въведено от незабравимата Коко Шанел. По онова време това е било значителна крачка, спасяваща жената от досадните корсети, многослойни поли и волани, в които не само да се работи, а да се живее било трудно. Шанел донася на мода класическият английски костюм с права пола под коляно, елегантна линия – удобно и стилно.

Дори и днес да облечете класически костюм тип Шанел не рискувате да изглеждате смешна в офиса си или на бизнес среща. Но, все пак, подобна "униформа" изглежда консервативна и може да не се възприеме добре навсякъде. А ако и забравяте да смените модела с някой по-актуален – рискувате да се лишите от част от привлекателността си и да "звучите скучно". Запомнете – деловата дреха в никакъв случай не е грозна, скучна, неудобна.

Днешната бизнес мода е по-демократична и разкрепостена. Можете да си позволите и по-къса пола, секси чорапогащник под нея. Няма да бъдете съдена, ако предпочитате панталон или ако ги редувате. Риза с деколте и вталено сако. Често под сакото можете да пропуснете ризата и да оставите красивите дантели на сутиена да надничат.

По отношение на цветовете също цари свобода – от жълтото, до бялото и тъмно синьото. Отново – зависи от обстановката и това как Вие се чувствате в този ден.

Аксесоарите – дори за бизнес дамите те са важни. Строг костюм може да се "освежи" с небрежно шалче, допълващо или контрастиращо в цвят. Бижутата не бива да се забравят – отново като лек акцент, не в повече.

И най-важното, отново, важно е Вие самата да се чувствате добре! От самочувствието идва цялостното Ви излъчване, Вашият чар и красота, облеклото само ги подчертава!

Коментирай