Продукти:
150 г кисело мляко
300 г безсолна извара с няколко капки лимонов сок
150 г разбита сметана
15 г желатин
2 яйца
50 г пудра захар
2 кръгчета лимон
препечени и нарязани на тънко бадеми
Приготвяне:
Желатинът се накисва в 3 супени лъжици вода в малка тенджерка. Жълтъците се разбиват на пяна с пудрата захар. Към тях се прибавя изварата и киселото мляко. Разтопява се желатинът на тих огън и се добавя към сместа. Белтъците се разбиват на гъст сняг и също се добавят към сместа. Мусът се разпределя в чаши и се оставя да се стегне. Украсява се със сметаната, лимоновите резенчета, разрязани на 4 и бадемите, нарязани на ситно. Мусът може да се украси с листа от мента.
Бон апети.
* * *