Свободно време

Очарованието на градинското парти

26.08.2008г. / 09 48ч.
Вергиния Генова
Очарованието на градинското парти

Лятото никой не иска да стои затворен, та било то и в изискан ресторант на луминесцентна светлина и климатик. Дори фирмените партита започнаха да се правят на открито, където подухва лек ветрец, слънцето придрямва зад дърветата и партито продължава на лунна светлина, леко горящи факли и благоуханни свещи.

Ако искате официална вечеря, фирмен купон или дори сватба – то градината е идеален вариант. Затова и добрите ресторанти не остават без възможността да спретнат едно истинско градинско парти.

Ако толкова ни е мерак за рокля с гол гръб, спокойно можем и така да отидем на вечерното градинско парти, но по принцип е добре да предпочетем нещо по-семпло. Къса рокля на цветя и високи обувки тип платформа ще свършат работа. Ако знаем, че партито е в ресторант, където има специален дансинг, то де факто можем да се появим с каквито обувки решим, без да се притесняваме, че ще изкълчим глезена си всред буренака. Важното е да се чувстваме свободни, да ни е удобно и това вече е добър старт за една приятно прекарана вечер с чаша питие под звездите.

А колко пък хубаво, ако имаме собствена градина, тогава няма нищо, което да ни спре да направим едно истинско домашно градинско парти.

Ако сме поканени пък на такова домашно парти няма какво да мислим какво да облечем - дънките и маратонките ще свършат идеална работа. С тях можем да полегнем в хамака, да седнем по турски на тревата или да разръчкаме смело в огъня.

Дори да нямаме специален навес в градината, лесно можем да направим платнен такъв или да вземем от популярните напоследък градински тенти. За вечерно парти е задължително да се запасим с антикомарни свещи или факли.

Ако е домашно градинско парти за приятели, спокойно можем да не наблягаме на масите тип щъркел и на белите покривки, но пък е добре да измислим нещо интересно и тематично. Зарята е едно от много модерните акценти в градинските партита напоследък. На времето, когато имаше заря знаехме, че е или 9 септември или май пак 9 септември (На кои други празници имаше заря?), а днес почти всяка седмица някой празнува нещо и съкварталците му се наслаждават на избухващи цветни букети в небето. Понякога зарята за рожден ден е по-пищна и от най-пищните, които родителите ни си спомнят.

Барбекюто в градината определено си е класика. Кладенец с изстудяваща се диня или бира също. А любителите на такива забавления обикновено си правят в градината специален битов кът, където да има най-необходимите неща за градинско парти.

Разбира се, трябва да помислим и за приятна музика и още по-приятна компания, за да може да си прекараме наистина чудесно.

* * *

Закуска на тревата
Лято на балкона

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
д-р теменуга ( преди 11 години )
имах ядове в работата.бяха подвели брилянтния ни шеф.и аз направих синдрома на тако фройд.тогава си казах,а бе докторе,дето носиш същите загадъчни очила,като моя ,,гуру,,в психиатрията,някой ще се бръкне за едно градински парти,че даги ударим другите центрове в земята,а и защо да не идват чужденци.аз мога даим направя такива пътечки на здравето в гората,да берат маматарки,да ловят пеперуди,и накрая като им метна ониа модерните слушалки от интернета за психотерапия,ще им взечмем финикийските знаци,напук на всякакви формулярки,дето неса пари.а това струваше преди 100 долара в чужбина.че накрая,като извадя и бележниците с флумастерите в стил ,,профайлер,,пей сърце.на ви сега свещи,икони и кръстове.вие нищо не разбирате от ,,дамски гамбит,,ами ученте!аз сигурно ще отида по-нататък да уча,там съдето първата лекция е-медицината е бизнес.за да ,,бъркаш в душата на болния човек,това си е психохирургия.ами,четете.и не слушайте злобите,самозванците,защото много ще сбъркате!не ме помнете със зло!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар