Меню

Миди на жар

6 септември 2008 | 10:15 | Аз жената
Добави в любими
Миди на жар

Приготвяне

Продукти за 4 души:
около 1 кг миди пресни черноморски
Мидите са екзотика и същевременно вкусен деликатес. Ако сте на морето можете да наловите сами или да купите на пазара или от рибен магазин.
Вече и по-големите супермаркети предлагат на рибните си щандове.

Приготвяне:
Почистете и измийте мидите добре. Напалете огън. Когато е останала вече жар поставете ламарина или тенджера и наредете мидите. Оставете за около 10 до 20 минути, като обръщате от време на време, за да се опекат мидите от всички страни.
Когато са готови те се отварят и месото им потъмнява, пожълтява.
Мидите се ядат за предпочитане топли, веднага след опичане. Добра гарнитура към тях е варен ориз или ориз със зеленчуци. За добавка - бира.
От опечените миди можете да направите и салата или пълнени миди с ориз.
Добър апетит!

* * *

Пилешки бутчета с кашкавал

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай