Класическа супа борш

7 септември 2008 | 10:19 | Аз жената
3 от 9 гласа
Добави в любими
1 глава червено цвекло
листата от 1-2 глави червено цвекло
1 картоф
2 моркова
1/4 зелка
2-3 суп. лъж. грах
1 глава лук
магданоз
2-3 суп лъж масло
сол на вкус
сметана
магданоз

Продукти
Приготвяне

Боршът е традиционна украинска супа. Приготвя се и в други славянски кухни. Той е приятна лятно-есенна супа, лека и подходяща за всякакви случаи.

Супата е нискокалорична, полезна и подходяща и при диети.

Приготвяне:
Почистете зеленчуците. Настържете или нарежете на дребно цвеклото, морковите, останалите – на кубчета. Поставете в около 2 л вода.
Поставете супата да заври и на умерен огън да къкри около 45-50 минути.
Накрая подправете със солта и маслото.


При поднасянето добавете на всяка чиния лъжица сметана и поръсете с малко магданоз.
Добър апетит!

Снимка:

shc.hu

 

* * *

Рибена чорба

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ralica ( преди 11 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Бетци ( преди 11 години )
Тази супа Борш е неустоима!Опитаите,много е вкусно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
шона ( преди 11 години )
Руски борш се приготвя от говеждо месо, лук, моркови, зеле,домати и целина. Превъзходен вкус!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
елена ( преди 11 години )
украински борщ се готви със месен/задължително!!!!/ бульон, вари се със свинско рагу, а после се добавят зеленчуци!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар