Леща чорба

8 септември 2008 | 12:35 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
около 250 г леща
3-4 скилидки чесън
4-5 лъжици олио
2 моркова
1 суп. лъж. чубрица
1 суп. лъж. червен пипер
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Поставете всички продукти в тенджера с вода около литър и половина и оставете да заври. Разбърквайте от време на време и варене на бавен огън около 50 минути (за някои видове леща е необходимо малко по-малко, а за други малко повече време).

Можете да поднесете лещата гарнирана с нарязан на ситно магданоз или с оцет, топла или студена.
Добър апетит!

Снимка: thinkstock

* * *

Шарена зеленчукова супа

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
juji ( преди 12 години )
gotva4kata iavno ima malki deca i nqma vreme da svarshi vsi4kite si zadaljenia.az sam taka,sashto kato nqma vreme i az nabarzo pravia vsi4ko. no gledam vse pak parvo luka da se zaparji,i ve4e sled tova slagam vsi4ko no ne vednaga. leshtata stava barza i vkusna.ako se pravi kakto si triabva.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ваня ( преди 12 години )
Ха, ако това е леща чорба...! Много по-вкусна става ако й се довят още няколко задължителни съставки. Но явно автора е безкрайно сигурен в себе си готвач! :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар