Зелен картоф – така го нарича дъщеря ми. С огромното си богатство на витамини А, С и Е, копъра и магданоза са необходими за подрастващите и не само за тях. Съдържат и фолиева киселина, така необходима на бъдещите майки. Зеленият картоф може да мине и като гарнитура (така го предпочита съпругът ми) и като самостоятелно ястие. Чудесен е и при принудителните лекарски диети, а зелените подправки и видът на готовото ястие заблуждават дъщеря ми, че това не е “прост” картоф – който тя най-упорито отказва да яде.
Рецептата е много лесна за изпълнение: По едър картоф се измива с кората, завива се във фолио. Изпича се във фурната и се развива от фолиото. Реже се капаче и с вилица се намачква максимално сърцевината на картофа, без да се пробива люспата. Слага се овкусеното масло и се разбърква. За овкусеното масло : 1 с. лъжица краве масло, 1 скилидка чесън, стрък пресен лук, копър, магданоз, сол и всичко това се разбива с пасатор.
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
Снимка:
shc.hu
* * *