Меню

Ябълков пай с точене

18 септември 2008 | 15:15 | Аз жената
Добави в любими
Ябълков пай с точене

Приготвяне

Продукти:
За тестото:
60 г масло (маргарин, олио)
2 с. л. захар
1 яйце
3 с. л. прясно мляко
ванилия
1 ч. ч. брашно пресято с лъжичка бакпулвер, след това се добавя брашно за доизмесване на меко тесто

Приготвяне:
Отделя се 1/3 от него, голямата част се точи и поставя в тава намазана с мазнина и поръсена с брашно, като с ръка се разтеглят краищата на кората и се издигат по ъглите на тавата. Поставя се плънка приготвена от 4 настъргани ябълки, 2 с. л. захар,2л. галета и 1лъжичка канела. По желание може малко счукани орехови ядки да се добавят. Останалото тесто също се разточва и с нож се правят прорези по кората или се изрязват ленти, които се кръстосват и се поставят върху плънката. Пече се в умерена фурна до розово. Поднася се изстинал и поръсен с пудра захар.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Домашни брускети

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай