Меню

Вкусни печени картофки

26 септември 2008 | 14:14 | Аз жената
Добави в любими
картофи
олио
черен пипер, сол

Продукти
Приготвяне

Един килограм картофи (необелени), се измиват хубаво и разрязват по дължината на две.
Редят се с отрязаната страна в намаслена тава, поръсват се с черен пипер, сол и олио, Добавя се една чашка вода – да се покрият един пръст картофите. Пекат се докато останат на мазнина. Сервират се топли като гарнитура или мезе, заедно с коричката.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Ямболски очи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
МАРИЯ ( преди 8 години )
Много са вкусни ние им казваме надупени картофки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Vesela Chapanova ( преди 12 години )
Ние пък ги наричаме "надупени картофи".Така или иначе са вкусни и много бързи за приготвяне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
viki ( преди 12 години )
А в моята рецепта се режат точно по начина,който е описан и е желателно да са зимни картофи с по-дебела коричка,която спомага да се задуши картофа докато се пече и да е по-мек после.В Испания същите картофи на топлата витрина в супермаркета ги предлагат заедно с печено на грил пиле или пилешки бутчета.Аз слагам и щипка червен пипер,освен посочените в рецептата черен пипер и сол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Към заглавието на рецептата бих допълнила "и здравословни". Тази рецепта често приготвям за вечеря или гарнитура, но оформлението е по-различно и ще го споделя. След като се измият картофките, се правят два или три вертикални разреза, но така, че да не се разделя картофчето. При изпичането картофките "разцъфтяват" и стават много ефектни. Моята рецепта се казва "Картофени розички".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар