Продукти:
соев кашкавал – 200 г
млечен кашкавал – 200 г
картофи – 500 г
гъби (култивирана печурка) – 5-6 бр.
яйца – 4-5 бр.
лук – 2 глави
чер пипер – 1/2 к. л.
зехтин – 6-7 с. л.
пшенични или овесени трици – 1 ч. л.
морска сол – 1 ч. л.
пресен магданоз – 8-10 клонки
маслини и пиперка за украса
Приготвяне:
Разбиват се яйцата и към тях се прибавят сварените и нарязани на кубчета картофи, настърганият соев и млечен кашкавал, нарязаният кромид лук, гъбите и подправките. Зехтинът се загрява в тавата, изсипва се сместа и се украсява. Пече се в предварително загрята фурна 30 мин. на 200 градуса. Сервира се със свежа салата според сезона и кисело мляко по желание. Задължително условие: ястието се изпълнява с много любов и настроение и се гарнира с усмивка!
Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно
* * *