Свободно време

Необвързаните жени и есента

30.09.2008г. / 10 06ч.
Аз жената
Необвързаните жени и есента

Няколко малки трика да освежим и затоплим живота и взаимоотношенията си през есента:

Ако не сме обвързани:

Сега е моментът да обиколим заведенията: да открием нови ресторанти, нови барове и дискотеки.

Да не забравяме и културните мероприятия: театрите отварят врати за новия сезон, както и другите културни мероприятия (изложби, литературни четения, модни ревюта и т. н.), които нашият град ни предлага.

Спортът – за да избягаме от депресията и килцата, които есенно време ни се лепят в повече, можем да се запишем на нещо, което да раздвижи тялото ни. А ако е танци, кънки на лед или нещо, което ще ни накара да се харесваме повече и да върне блясъка в очите ни, ще е още по-добре. Клубовете по танци ни очакват, а там може би и някой по-специален партньор. Можем да бъдем и по-смели и направо да поканим някого да ни партнира на танци. Какво толкова, само едни танци в петък вечер – не е ангажиращо, а разтоварващо. Но ние си знаем, че от танц на танц избраника ни може да затанцува с нас за цял живот.

Всички са се завърнали от летните си почивки и сега е време за задушевни купони за обмяна на впечатления и завързване на нови приятелства.

Да не подценяваме и работното място – дори и най-разхайтените колеги сега се задържат по-дълго на работното място. По-склонни са вечер вместо да излизат с други, да изпият по нещо с колегите в офиса, което е повод да постоплим взаимоотношенията и да открием нови емоционални хоризонти на работното място.

Да идем на гости било при приятели, било при роднини. Може да започнем есенно-зимните кулинарни вълшебства като спретнем първи купон у дома.

А може да експериментираме и с по-интимни вечери, ако имаме набелязан персонаж за такива романтични епизоди. Ако режисурата ни потръгне може да ги превърнем в един приятен романтичен сериал, който да се повтаря през вечер, например.

Ново хоби – Есента е време не само за нови гаджета, но и за нови хобита. В дългите есенни вечери може да усвоим ново умение: като например да плетем, шием или да правим макрамета. Да научим нов език. А може и да се захванем с нещо по-нетрадиционно, стига да е на топло и светло място.

Интернет – на последно, но не по важност място. Това е едно необятно място, което може да уплътни колкото и свободно време да имаме. Можем да играем онлайн, да чатим – дори да си хванем някой за слушател и да проведем една онлайн психотерапия и да се разтоварим. Опасно е когато някой реши да ни използва нас за същото.

* * *

Есенната женска депресия

Коментирай