Меню

Вегетариански гювеч

01.10.2008г. / 11 14ч.
Аз жената
Вегетариански гювеч

Продукти:
Около 1 кг чушки (може и пакет замразени от фризера)
2-3 глави лук
1 с. л. червен пипер
4 домата
около 200-250 г настъргано сирене
магданоз на ситно
сол
Заливка:
3 или 4 яйца според вкуса
2 чаши кисело мляко

Приготвяне:
Лукът се нарязва и се запържва в олиото. Чушките също се нарязват и се прибавят към лука.
След като зеленчуците омекнат (или може да се задушат), се поръсват със сол и червен пипер.
Към тях добавяме доматите, като ги нарязваме на филийки, настърганото сирене и магданоза.
Разбъркваме добре сместа и изсипваме в тавичка.
Запичаме в умерена фурна.
Малко преди да се извади, заливаме с предварително разбитите и смесени с кисело мляко яйца.
Допичаме в силна фурна до зачервяване.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Вегетарианска запеканка

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Andi ( преди 12 години )
Napravih go, no neshto ne mi mnogo haresa. Moje bi dosta dalga termichna obrabotka ne e neobhodima, zashtoto zelenchucite se topyat, gubi se vsichko ili pochti vsichko ot tyah. Nyamashe tozi vkus, koyto e pri mish-masha. Koeto e neshto podobno ili pochti sashtoto. No vseki moje da opita, moje da proyavi poveche tvorchestvo.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Защо е необходима толкова дълга термична обработка - първо се пържи, след това се задушава и накрая се слага и във фурна да се пече?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар