Козметика и грим

Хипоалергични препарати за мазна кожа и кожа с акне

03.10.2008г. / 11 38ч.
Аз жената
Хипоалергични препарати за мазна кожа и кожа с акне

Висок процент подрастващи страдат от акне. Обикновено за няколко години този проблем отшумява, но понякога се задържа по-дълго. Има и случаи, когато той се появява за първи път едва след 30-годишна възраст.

Една от основните причини за поява на акне е прекалено интензивната мастна секреция, вроговяването на отворите на космените фоликули и развитието на бактерията Propionibacterium acnes в разширените извеждащи канали на мастните жлези.

Мазната, предразположена към поява на акне кожа изисква специални грижи. Правилно подбраната програма не само ще осигури хубав вид на кожата, но и ще помогне да бъдат отстранени причините за поява на акне. Дерматолозите смятат, че подходящата грижа за кожата при повечето пациенти е основа за правилното лечение. По-голямата част от агресивно действащите козметични препарати срещу акне изсушават кожата, като парадоксално водят до задълбочаване на проблема. Освен това агресивните активни субстанции правят невъзможно използването на такива препарати от хора с чувствителна кожа.

В отговор на нуждите на дерматолозите и техните пациенти лабораторията Iwostin разработи иновационната линия дерматологични козметични продукти Iwostin Purritin, предназначена за грижа за мазна, предразположена към поява на акне кожа и кожа с акне, която същевременно е чувствителна и алергична. Тя съчетава висока ефикасност с безопасност и мекота на действие.

Линията се състои от: Гел за миене на лице, нощен крем, матираща емулсия, почистващ лосион, маскиращ коректор.

Тези дерматологични козметични продукти са достъпни единствено в аптеките.

Продуктите от серията са тествани от хора с акне и чувствителна кожа, предразположена към алергии. Резултатите от тестовете доказват, че препаратите са напълно безвредни и ефективни. Рецептурата на дерматологичните козметични препарати от линията е на базата на термална вода от изворите в курорта Ивонич Здруй, Полша.

Гелът за миене на лице е предназначен за всекидневен тоалет на кожата. Не съдържа сапун, деликатно измива и се грижи за кожата. Съчетанието на масло от чаено дърво, Triclosan и Physiogenyl осигурява ефективно антибактериално, противовъзпалително и регулиращо отделянето на себум и ускоряващо възстановяването на клетките действие. С най-добър ефект е при комбинираното му използване с Нощния крем.

Благодарение на старателно подбраните активни субстанции на нощния крем, сред които са маслото от чаено дърво, Zincidone, както и хидроксикиселини, регулира мастната обмяна на кожата, действа противовъзпалително и антибактериално. Най-добър ефект се постига при комбинирано използване с гела за миене на лице.

Матиращата емулсия ефикасно матира мазните участъци на чувствителната и алергична кожа. Съдържа Zincidone, който действа регулиращо върху секрецията на себум и антибактериално. Деликатно излющва мъртвите клетки на епидермиса. Подходящ е да се използва като основа за грим.

Почистващият лосион ефикасно почиства и тонизира кожата. Проявява комплексно антибактериално, регулиращо отделянето на себум, а също така овлажняващо действие, благодарение на което представлява отлично допълнение или основа за тоалета на силно омазняващата се кожа, на кожата, предразположена към поява на акне и кожата от смесен тип. Съдържа масло от чаено дърво, Physiogenyl както и овлажняващите и омекотяващи Hydromanil, екстракт от алое и алантоин.

Маскиращият коректор маскира, като едновременно и премахва проявите на акне. Действа противовъзпалително, антибактериално и омекотява кожата, благодарение на старателно подбраните активни субстанции, сред които са масло от чаено дърво, екстракт от смирна и Triclosan.

* * *

Акне - Не го скривайте! Лекувайте го!
Акне – бич за тийнейджъри и не само

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Sunny ( преди 11 години )
В София ги има със сигурност в аптеките в Хит и Кауфланд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Milena ( преди 11 години )
po4istva6tata sila na 4aenoto durvo e mnogo izvesna,az polzvam prodykti za po4istvane na lice za mazna koja na dryga firma i sum mnogo dovolna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Веселана ( преди 11 години )
Къде може да се намерят тези продукти в София?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
galka ( преди 11 години )