Свободно време

Английската кралица пести от дрехи заради икономическата криза

29.10.2008г. / 16 08ч.
Аз жената
Английската кралица пести от дрехи заради икономическата криза

Кралица Елизабет II се появила на държавен прием в Любляна с рокля от плат, подарен й преди 20 години при обиколка в Близкия Изток.

Служители в Бъкингамския дворец с изумление установили, че Кралицата била дарена с деликатната тъкан при обиколка в Близкия Изток преди повече от две десетилетия.

През всичките тези години платът стоял в скрина, увит в специална хартия, за да не стане жертва на овехтяване или молци.

По молба на Елизабет II той бил изваден и превъплатен в дълга, официална вечерна рокля, с която тя се появила на държавен прием в словенската столица късно вечерта на 22 Октомври.

Говорителката на Бъкингамския дворец казва за “Дейли телеграф”, че решението на Нейно Величество е продиктувано от желанието й да спести част от разходите по визитата в Словения заради световната икономическа криза.

“Винаги когато е възможно членовете на Кралското семейство се опитват да използват отново това, с което разполагат, за да спестят.” казва говорителката и допълва, че кралицата е известна със своята пестеливост в двореца.

Тя много държала осветлението да бъде изгасено, когато в помещението не остава никой.

Роклята за приема в Любляна била направена от шивачите в Бъкингамския дворец. Говорителката твърди, че по този начин Кралското семейство е станало още по-пестеливо, защото използва материали и тъкани, с които вече разполага.

“Платът, използван за роклята на Кралицата, е съхраняван старателно в двореца повече от 20 години. Решението какво да правим с него се взе, защото беше много фин, но тогава Нейно Величество реши, че може да се превърне в чудесна рокля за държавния прием”, споделила пред медии говорителката на Бъкингамския дворец.

* * *

Кралица енигма
Кралица Виктория
Художествената ни гимнастика си търси богати спонсори

Коментирай