Здраве и красота

Маска за лице от зрял боб за зряла кожа

05.11.2008г. / 09 37ч.
Аз жената
Маска за лице от зрял боб за зряла кожа

Продължавайки поредицата как да използваме богатствата на есента, да не забравяме едно от най-популярните и най-често използвани варива по нашите земи – зрелия боб. Освен боб с наденичка, можем междувременно да направим една подхранваща и изглаждаща маска на лицето си.

Знаем, че преди да приготвяме боб е добре да го накиснем във вода за една нощ. Бобът се вари продължително и първата вода се изхвърля. Както се досещате ще е прекалено трудоемко и крайно неефективно, ако киснем и варим по една шепа боб само за едната маска за домашно разкрасяване, но пък може да комбинираме красотата със здравословното хранене.

Когато готвим някакво ястие с боб, в момента, когато сменяме първата вода от варенето, преди да сме сложили останалите зеленчуци и подправки можем да отделим известно количество от боба – около една чаша. Да го намачкаме, пасираме и да му добавим малко лимонов сок. Ако го овкусим и подправим става страхотен ордьовър. Но, ако сме решили да се разкрасим, може да превърнем кашичката в домашна маска. Докато сместа поизстине, може да сложим подправките за гозбата и да я оставим да се вари. А ние да поседнем да си починем.

Намазваме лицето и седим така около 15 минути, след което се измива с хладка вода и нанасяме лек крем.

И вече спокойно можем да продължим с приготвянето на храната, чакайки любимия ни да се върне за вечеря.

* * *

Маски за лице – тема във форума
Маска за красиво лице с картофи
Морковена маска за лице

Коментирай