Обичате ли патладжани – на кьопоолу, панирани или печени?
Патладжанът заема своето достойно място в кулинарията от Япония до Испания. Ще го открием в съставките на рецептата за френския рататуй, както и в уважаваното и от нас имамбаялдъ.
Освен, че сготвени са вкусни, те са и много полезни. Надявам се вече всички да сте убедени, че зеленчуците и плодовете имат сила както да ни подхранват вътрешно, така и да ни разкрасяват външно. Много от тях са основна част от състава на скъпите кремове. Но пък почти всички от тях можем да използваме в домашни условия, докато приготвяме вечеря за семейството си.
Колкото и да е странно, патладжанът не прави изключение.
Ето една проста и лесна рецепта за овлажняване на кожата на лицето.
Нарязват се съвсем тънки лентички патладжан и се налагат на лицето (без областта около очите). Покриват се със салфетка и така оставаме 10 минути.
След това изплакваме с хладко прясно мляко или хладка вода.
Тази бърза и лесна маска се използва за хидратация на кожата.
* * *