Меню

Печена новогодишна пуйка

18 ноември 2008 | 17:40 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 пуйка 
500 г гъби 
300 г ориз 
250 г пуешки дроб 
350 г бекон 
3 кисели зелки 
мащерка, джоджен, магданоз 
пилешки бульон
180 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пуйката се почиства, след което се осолява. 

Останалите продукти се запържват добре, с получената плънка се пълни вътрешността на пуйката.
Поставя се в тава, в която вече е поставено нарязаното зеле.

След като се осоли, пуйката се пълни с полу готовата плънка и се поставя в добре загрята фурна и се пече 4-5 часа при температура 250 градуса. Желателно е да се пече в кален съд.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )