Продукти:
7-8 пъдпъдъка
също толкова едър патладжан
черен и червен пипер
пилешки бульон
олио, доматено пюре
Приготвяне:
Почистваме добре пъдпъдъците. Отрязваме дръжките на патладжаните и правим капачета. После ги издълбаваме като запазваме капачетата и вътрешността им. Правим смес от олиото, черния, червения пипер и бульона. Всяко едно пиле го овалваме в тази смес и го слагаме в патладжана. С помощта на клечки за зъби прикрепваме и капачето. Когато приключим с пълненето на патладжаните си правим сос за заливането им. Той се приготвя по следния начин: запържваме в малко олио вътрешността от патладжаните и като омекнат се слага доматеното пюре и малко чесън по избор. Оставяме го да поври за около 10минути и заливаме с тази смес патладжаните.
Да ви е сладко на всички!
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”