Меню

Вегетарианска дроб сарма

28 ноември 2008 | 16:06 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Вегетарианска дроб сарма

Приготвяне

Здравейте. Винаги съм се включвал в работата в кухнята, а на празници е задължително. Преди няколко години на 31-ви декември съпругата ми беше дежурна в бърза помощ и тогава приготвих всичко за трапезата – разточих баница (за първи път ми беше), навих зелеви сърми и бисквитена торта спретнах. От тогава съпругата ми не пропуска да се похвали с моя кулинарен героизъм. Сега пък се осмелявам да преборя сили с дамите на списание az-jenata.bg като предложа 3 ястия за Бъдни вечер.

Продукти:
палачинки – 10 бр.
моркови – 2 бр.
парче целина
парче пащърнак
грах – 200 г
картофи – 4-5 бр.
ориз – 1 ч. ч.
гъби – 5-6 бр.
яйца – 4 бр.
кашкавал – 200 г
олио – 6-7 с. л.
сол
чер пипер
магданоз

Приготвяне:
Оризът се сварява предварително. Зеленчуците се задушават и се смесват с ориза. Разбиват се яйцата и също се прибавят, накрая се прибавят и подправките. От приготвените предварително палачинки и от оризовата смес се оформят сарми, които се нареждат плътно в тавичка. Всяка сарма се поръсва с настърган кашкавал, върху него се подреждат филийки гъби и се запича в предварително загрята фурна за 20 мин. на 200 градуса.

Зрял фасул с цели главички лук
Зрял боб с ориз

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
snezhinka ( преди 11 години )
добра рецепта.Ще разкажа за едно много вкусно блюдо. Нареждат се плътно филийки/без кората/в тавичка.Върху тях се нареждат домати на колелца,а отгоре се слага предварително задушено и ситно нарязано месо от пиле и лук.Отново се нарязват дометите и се слагат филии.Разбива се нискомаслена майонеза и сметана и се залива.Пече се в силна фурна 20 минути /или до зачервяване/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Това звучи много апетитно, че и практично, не се налага да се сервира хляб. Аз както пътувам често, направо ще се възползвам от рецептата и ще си я приготвям за из път. И за гости е великолепно! Поздравления за господина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар