Мода

Аля Милушева стана Дизайнер на годината 2008

01.12.2008г. / 09 31ч.
Аз жената
Аля Милушева стана Дизайнер на годината 2008

В кулминацията на годишните награди на Академията за Мода, Аля Милушева стана носител на “Златна Игла” за 2008-ма година в най- престижната категория – Дизайнер на Годината. На пищната церемония по връчването на “Оскарите” в българската мода талантливата дизайнерка обра овациите на публиката и с бляскаво авторско ревю, в което представи последната си колекция “Sin City – Las Vegas”.

Колекцията на Аля Милушева “Sin City – Las Vegas” е вдъхновена от звездите в най-греховния парти град в света. В колекцията се въплътяват материи в нови силуети, в духа на световните модни тенденции за пролет-лято 2009. Шифон, сатен и органза с мокър ефект, който придава загадъчен блясък на тоалета, за първи път се използват в България. Платът “морско дъно” създаден от Astella за световната марка Luci Ricamificio, ефирно припомня горещи летни мигове. Някои от най-актуалните цветове за сезона присъстват в ревюто – маслено зелено, в атрактивна комбинация със старо злато, тюркоаз и модерни нюанси на лилавото. Ревюто стартира с къси романтични и пищни роклички в стил “Лолита” от ефирни платове – моден писък сред градските момичета през 2009. Фините къдрички, дантелените декорации и характерното присъствие на флоралния елемент придават лекота на движението и закачливост на силуета. Следват елегантни, описващи линията на тялото дълги рокли, които съчетават ретро романтиката с модерната парти визия и припомнят за стилните дами, обгърнати в лукс, които с лекота и аристократизъм пилеят пари в казиното. Ревюто завършва с пищна булчинска рокля, с прозрачни срязвания в корсета, подчертаващи сексапилните извивки на тялото – за модерната принцеса и звезда на сватбата си. Колекцията описва най-ярките образи на жените в Града на греха и е обобщаваща за стила на Аля Милушева – изтънчен сексапил, “гарниран” с ефирни романтични нотки и звезден блясък. С тази колекция Аля Милушева достига поантата на една много силна модна година и ни поставя в тръпно очакване за постиженията й в бъдеще.

Изминалата година наистина бе невероятна за креативната дизайнерка, която пресъздава идеите си с духа на световните модни столици Милано, Париж и Ню Йорк, в тоалети за динамичния свят на градските момичета, които живеят своите мечти и знаят как да се забавляват. През 2008-ма Аля Милушева се нареди сред имената в световната мода. Талантливата дизайнерка създаде платове за италианската компания Lusi Ricamificio, за която творят прочутите дизайнери и модни къщи Тony Ward, Ella Zahlan, Siona Garcia, Grimaldi Giardina, Gattinoni. Фотосесия с рокли, създадени от красивите платове на Astella бяха включени в италианската енциклопедия за мода Haute Couture Book Moda, който се разпространява в целия свят. Месец по-късно, на 31 март в Археологическия музей се състоя ревюто “Astella For Roca”. Световният лидер в обзавеждането за баня покани една от най-креативните родни дизайнерки да създаде колекцията за тазгодишния моден спектакъл. През юли Аля превзе и fTV. Дизайнерката направи лятно секси ревю в култова дискотека в Слънчев Бряг. Ревюто бе излъчено по световния моден канал.

Haute couture платове от най-високо качество с марки Унгаро и Валентино, дантели Sofie Hallette, кристали Сваровски и фешън аксесоари, изчистени линии, които извайват женското тяло и закачливи акценти издават бляскавия почерк на талантливата дизайнерка. Не е чудно, че изисканият стил, сексапилните силуети и перфекционизмът на Аля Милушева са любими на голяма част от българските ВИП личности и шоузвезди. Най-модерната абитуриентка, най-звездната булка и най-стилната дама, са облечени с марката, за която работи Милушева.

* * *

Специално създадени за “Лейди България” бански влязоха в модните каталози за пролет-лято 2009

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
iman ( преди 11 години )
sporetmen tova e stahotno za6toto zada postignes ne6to trqbva da se trydis................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар