Здраве и красота

Как да мием лицето и шията

15.04.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Как да мием лицето и шията

Ако сте под 25 години се измийте с топла вода, но за дамите над 25 е препоръчително да използват хладка. Веднъж месечно, а лятото веднъж седмично посещавайте козметик за пилинг на лицето и шията. Можете и сама да опитате с маска ... Преди да започнете с лицето добре измийте ръцете си. Започнете със сваляне на двевния грим. Дневният крем, пудрата, туш, червило следва първо да се "разтопят" и след това да се снемат. За това сложете мазен крем или козметично мляко. Не втривайте крема, а леко размажете. След 2-3 минути с памук или тампон за сваляне на грим изтрийте внимателно лицето. Гримът е свален. Дори ако ползвате малко грим или не ползвате е добре да извършите тази процедура - уморената кожа ще бъде почистена от грубата пот и прах, полепнали през деня. А през деня опитайте възможно най-малко да пипате лицето си с ръце - така се замърсява, ръцете пипат къде ли не ...

Следва измиване със сапун и вода. Най-доброто козметично средство е дъждовната вода. Добре е да се мие лицето и с преварена вода, която е по-мека. Ако нямате време, за смекчаване можете да използвате и няколко капки борна киселина.

Ако сте под 25 години се измийте с топла вода, но за дамите над 25 е препоръчително да използват хладка. Веднъж месечно, а лятото веднъж седмично посещавайте козметик за пилинг на лицето и шията. Можете и сама да опитате с маска, подходяща за вашия тип кожа или трици, с малки кръгови движения. Така се изчиства лицето, от една страна, а от друга - се прави освежаващ масаж. Всичко следва добре да се измие с вода накрая, изплакнете обилно с хладка вода. Подсушете с мека кърпа.

След измиването нанесете лек крем, съобразно типа кожа. Ще се почувствате освежена и красива!

Коментирай