Здравейте, ето и моята рецепта за Новогодишната трапеза. Не е нещо особено, но ще Ви хареса (надявам се). Най-важното – не отнема много време и е лесна за приготвяне. А много добре знаем колко сме притеснени относно времето, което никога не ни достига.
Продукти за 6-8 порции:
За крема:
1 л прясно мляко
125 г краве масло
1 водна чаша брашно
3-4 зърна дъвка (купувате я от аптеката)
За глазурата:
два големи натурални шоколада
4 яйца
Приготвяне:
Брашното се запържва съвсем леко с кравето масло до леко порозовяване.
Добавя се прясното мляко при непрекъснато бъркане, за да не се получат топки.
Захарта се прибавя, когато се сгъсти сместа, а дъвката, която предварително е стрита на прах, когато кремът е готов и е снет от котлона.
Разпределя се на порции в стъклени чаши, подходящи за целта.
Глазурата се приготвя като шоколадът се разтопява на водна баня и яйцата се добавят едно по едно. Миксерът трябва да е на най-високи обороти. Получава се пухкав крем, който се разпределя върху вече готовия млечен крем.
Оставя се за охлаждане поне за 4-5 часа в хладилник.
Да Ви е сладко!
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”