Здравейте,
На вниманието на всички домакини, които искат да приготвят бърза, сравнително евтина и много вкусна баклава, предлагам следната рецепта:
Приготвяне:
Разбивате хубаво захарта с четирите яйца, прибавяте брашното с бакпулвера и отново разбърквате хубаво. Добавяте орехите и какаото и разбърквате до хомогенна смес. Намазвате по възможност правоъгълна тава с олио и нареждате половината кори като слагате между тях по малко разтопено масло или горещо олио. След това изсипвате получената по-горе смес върху корите и я разстилате равномерно. Отгоре по същия начин нареждате останалите кори. Така получената сурова все още баклава нарязвате на парчета с желаната големина. Желателно е с остър нож. След като я нарежете поливате нарязаните краища на парчетата и самите парчета с горещо масло или олио.
Пече се в предварително загрята фурна около 20 минути. (тестото се проверява с клечка за зъби :)). Изважда се от фурната и се оставя да изстине. След това се полива с горещия сироп. Да Ви е сладко!
Като се надявам да съм била полезна пожелавам на всички Весели празници.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”