Меню

Бърза, евтина и много вкусна баклава

2 декември 2008 | 15:24 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 пакет готови кори за баница 
4 яйца 
1 ч. чаша брашно 
1 ч. чаша захар 
1 бакпулвер 
1 чаша средно смлени орехи 
1 пакетче масло или същото количество олио 
по желание – какао 
За сиропа: 
2 чаши захар на 4 чаши вода 
по желание-1 пакетче ванилия

Продукти
Приготвяне

Здравейте,
На вниманието на всички домакини, които искат да приготвят бърза, сравнително евтина и много вкусна баклава, предлагам следната рецепта:

Приготвяне:
Разбивате хубаво захарта с четирите яйца, прибавяте брашното с бакпулвера и отново разбърквате хубаво. Добавяте орехите и какаото и разбърквате до хомогенна смес. Намазвате по възможност правоъгълна тава с олио и нареждате половината кори като слагате между тях по малко разтопено масло или горещо олио. След това изсипвате получената по-горе смес върху корите и я разстилате равномерно. Отгоре по същия начин нареждате останалите кори. Така получената сурова все още баклава нарязвате на парчета с желаната големина. Желателно е с остър нож. След като я нарежете поливате нарязаните краища на парчетата и самите парчета с горещо масло или олио.
Пече се в предварително загрята фурна около 20 минути. (тестото се проверява с клечка за зъби :)). Изважда се от фурната и се оставя да изстине. След това се полива с горещия сироп. Да Ви е сладко!
Като се надявам да съм била полезна пожелавам на всички Весели празници.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Rei44al ( преди 11 години )
Ако сте решили да има баклава на Новогодишната ви трапеза, не се заблуждавайте, че този .................. е това, за което си мислите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Neli ( преди 12 години )
И парченца локум при кексовото тестоо!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
irina ( преди 12 години )
ami haresva mi i zvu4i vkusno!nepremenno 6te q probvam za praznicite!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 2 rate down comment
анонимно ( преди 12 години )
Тази рецепта я имам и съм я правила-наистина се получава вкусна и на обем големичка баклава, но без това,да се реже докато е сурова,тестото между корите е кексово и течно все пак, в моята рецепта се реже след като се изпече,а мазнина си има достатъчно- нали се слага между корите при нареждането им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар