Продукти:
сварени картофи – 600 г
извара – 200 г
домати – 4 бр.
прясно мляко – 150 г
лук – 1-2 глави
масло – 50 г
яйца – 5 бр.
чер пипер
кашкавал – 250-300 г
сол, магданоз
Приготвяне:
Тавата се намазва с част от маслото и се нарязват картофите на кръгчета, след това доматите и лука (също на кръгчета) и накрая кашкавалът нарязан на кубчета или лентички. В купа се разбиват яйцата, прясното мляко, изварата, подправките и се залива ястието. Най-отгоре се разпределя останалото масло. Пече се в загрята фурна на 200 градуса 30-40мин. Ястието се сервира топло със салата от сезонни зеленчуци.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”