Меню

Греяно вино

4 декември 2008 | 09:18 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
1/2 л червено вино
1/2 л вода
1 пакетче черен чай
1 пръчка канела
1 щипка захар
1 лимон
1 портокал
малко карамфил

Продукти
Приготвяне

Портокалът и лимонът се обелват като се отстранява и тънката бяла ципа т. к. тя е горчива. Завираме 1/2 л. вода и в нея пускаме пакетчето черен чай. Вземаме 1 стерилна марля от аптеката и в нея слагаме натрошената канелена пръчка, карамфила и 2-3 ивички кора от лимона и портокала. Завързваме марлята. Сипваме виното в една тенджера и пускаме завързаната марля. Затопляме до 90 градуса, но внимаваме да не заври. По желание разреждаме с малко от черния чай. Подправяме със захар или мед и оставяме да престои около 20 минути. Сервираме топло.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

* * *

Френско греяно вино

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
unknown ( преди 7 години )
Вино не се сипва а се налива, течностите се леят. Сипва се нещо в насипно състояние. Моля, да бъдем коректни към езика си.От редакцията:Благодарим ви за коментара. Но ето все пак от тълковния речник на БАН:сипвам нсв., сипя и сипна св. прх. 1. Наливам течност или слагам, прехвърлям нещо зърнесто, сипливо или полутечно в съд или на земята. Не сипвайте житото в чувалите. Сипаха му чаша вино. Сипнете му още малко ядене. 2. разг. Поливам някому да се мие. Сипвай ми да си измия ръцете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар