Меню

Златисти пилешки бутчета

04.12.2008г. / 09 39ч.
Аз жената
Златисти пилешки бутчета

Продукти:
500. г пилешки бутчета
6 скилидки чесън
6 с. л. мед
5 с. л. коняк
2 с. л. подправка за пиле
2 портокала
половин връзка магданоз

Приготвяне:
С помощта на остър нож по повърхността на пилешките бутчета се правят разрези, в които се слагат нарязаните скилидки чесън. В подходяща купа се смесват медът, конякът и подправката за пиле. Пилешките бутчета се мариноват с получената смес за около 30 минути.
Маринованите бутчета се запичат 40 минути в предварително сгорещена фурна. При сервиране се гарнират с резенчета портокал и се поръсват със ситно нарязания магданоз.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Коментирай