Козметика и грим

Чист концентрат от синьо-зелено водорасло срещу стареене на кожата

16.12.2008г. / 10 40ч.
Аз жената
Чист концентрат от синьо-зелено водорасло срещу стареене на кожата

Синьо-зеленото водорасло е природен източник на младост и красота, стар като света. То е изключително устойчив организъм със забележителна виталност – синьо-зеленото водорасло оцелява дори и в най-екстремна среда – в горещи киселинни езера, в кратерите на вулканите, в сладки и солени води, сред полярните ледове. Синьо-зеленото водорасло се появява преди 3,5 млрд. години. То играе ключова роля за възникването на живота на земята – чрез фотосинтезата в продължение на милиарди години трансформира земната атмосфера.

Френската клинична козметика Galenic представя на българския пазар своята най-нова разработка – чист концентрат от най-важното на планетата водорасло. Продуктите от серията Biophycee съхраняват младостта на кожата като изглаждат съществуващите и забавят появата на нови бръчки. Продуктът е в българските аптеки броени седмици след представянето му във Франция.

Силата на синьо-зеленото водорасло е отдавна позната и използвана в козметиката против стареене, най-често под формата на екстракти и извлеци от растението. За разлика от всички други продукти на основата на синьо-зеленото водорасло, Biophycee за първи път дава на кожата мощната обновяваща сила на чистия концентрат от растението. Продуктите от серията са плод на над 20-годишна работа в лабораториите на фирмата.

Концентратът от синьо-зелено водорасло работи за по-млада кожа като ефективно забавя процесите на стареене, неутрализира въздействието на свободните радикали и има изключително възстановяващо въздействие върху дермата и епидермиса.

* * *

Зелена вълна идва и в козметиката
Уникално откритие за по-стегната, по-мека, еластична и хидратирана кожа

Коментирай