За дома

Магия за сняг

17.12.2008г. / 11 08ч.
Вергиния Генова
Магия за сняг

Какво е Коледа без сняг? И дали блестящият, искрящ сняг с белотата си и чистотата си не ни омагьосва да бъдем по-добри? Може би затова ни липсва по Коледа?...

Най-вече по Коледа. Не съм била по Коледа в градове извън България, но казват, че е вълшебно красиво и омагьосващо.

София и по Коледа си е все същата стара, опърпана сива старица. Добре, че коледната украса си стои целогодишно по “Витошка”, че да могат лесно да я запалят за Коледа.

Тук-там цъфват букети от светлини, но колкото да подчертаят тъмнината.

В градинките изгрява по някоя фирмена елха, върху която отдалеч се откроява нечие лого и се чудиш реклама ли е, елха ли е? А всъщност е най-лошото - рекламна елха. Модерно е.

Затова хората бързат към къщи – най-вече онези, които знаят, че някой ги чака там – че има буен огън в камината, мирис на канела, на топла пита и на току-що обелени мандарини. И украсяват, украсяват, украсяват... дома си. Защото нашия дом е нашата крепост и българите предпочитат да празнуват най-вече там, където се чувстват защитени.

Ето няколко нови идеи за украси у дома, и в офиса, и в магазина, детската градина или училище, които може да откриете в книжарница Слънчоглед.

Стиропорени снежинки в различна големина, които могат да се залепват по прозорците с тиксо или с конец да висят от тавана. Могат да се използват за аранжиране на заведения, магазини или като елемент от украсата у дома или в детската градина.

Могат да се използват и за украса на по-големи елхи. Сполучливо е и за украса на елхата в двора или в градинката пред блока. Трябва да бъдат завързани здраво за клончетата, за да не ги отвее вятърът, обаче за съжаление не бихме могли да ги спасим от вандалите, които без причина потъпкват всичко хубаво, което им се изпречи пред погледа. Което от своя страна прави безсмислено украсяването на малкото елхи, останали в градинките и междублоковите пространства.

Изкуствен стиропорен сняг – на малки, по-големи и още по-големи топки. Тези прекрасни леки бели топчета можем да използваме за каквато ни хрумне коледна украса – да ги нанизваме като гирлянди за елхата, за прозореца, за сурвачката; да ги разпръснем небрежно по витрината на магазина или около купчината с подаръци под елхата, да ги използваме при украсата на празничните опаковки или да направим снежен човек.

Малки сребърни снежинки и ангелчета, които се продават в стъклени шишенца. С тях пък можем да украсим Коледните картички и коледните пожелания към близките.

Вземайки по една шепа изкуствен сняг можем да предизвикаме коледните чудеса да побързат, а Коледното настроение да ни завладее изцяло.

Вижте и фото поглед с идеите за снежна украса.

Коментирай