Здраве и красота

Грейпфрут за изглаждане на бръчките

29.01.2009г. / 09 22ч.
Аз жената
Грейпфрут за изглаждане на бръчките

В студените зимни дни не бива да забравяме и за слънчевия и носещ усещане за топлина грейпфрут. Поради специфичния му леко горчив вкус обаче не всяка от нас го обича. Но не е задължително да го консумираме натурален. Може да комбинираме прясно изцедения сок от грейпфрут със сок от лимони и портокали, а ако добавим и мед ще стане невероятно вкусно и полезно изкушение.

Да предположим, че някоя от нас въобще не обича грейпфрути в никакви комбинации, коктейли и плодови салати, тогава може да се възползва от неговата витаминна сила за разкрасяване и подмладяване. Смята се, че грейпфрутът има силата да се справя с фините бръчици около очите. Вместо да му се мръщим, можем да проверим това на практика.

Хубавото на всички тези рецепти е, че са напълно безвредни и както се казва дори да не помагат, не вредят. А за красотата трябва повече търпение и упоритост.

Докато любимият ни похапва грейпфрут като го лапа направо с горчивите кожички, вместо да го гледаме с погнуса и възхищение, можем да се възползваме от полагащата ни се половинка, за да си направим една изглаждаща бръчките маска за лице.

Изстискваме половината грейпфрут.
Добавяме 2 супени лъжици брашно и 1 лъжица кисело мляко до получаване на кашичка. Ако преценим, че сместа не е хомогенна, може да добавим още малко брашно или сок.
Лягаме по гръб, нанасяме кашичката на лицето и престояваме така 10-15 минути.
Измиваме с хладка вода.

Повтаряме процедурата поне веднъж седмично. Накрая на сезона можем да проверим има ли резултат.

* * *

Лимоните в помощ на красотата
Цитрусовите плодове – витаминни бомби
Кремовете против бръчки – могат ли да ни спасят?

Коментирай