Мода

Мишел Обама наложи жълтото на мода

02.02.2009г. / 10 13ч.
Аз жената
Мишел Обама наложи жълтото на мода

Мишел Обама е новата световна модна икона – семпла, естествено изискана и изключително чаровна. За първа дама на първа страна се говори като за първа дама.

Без съмнение 45 годишната юристка наложи сдържан и строг сексапил. Още с първата й поява започват да я сравняват с Джаки Кенеди.

Висока 1,82 см и слаба, на Мишел Обама й отива всичко: тревисто зелено, ярко червено, оранж, бяло, лила и умело подбрани бижута.

За встъпването в длъжност на съпруга си Мишел Обама обаче избра нетрадиционния до тази година жълт цвят, съчетан с широка диамантена огърлица.

Но така или иначе 2009 г. вече е година на жълтото, което подчертава освен стройния силует, и силния характер на първата дама на САЩ.

Модните дизайнери описаха тоалета като изумително зашеметяващ, елегантен и носещ топлина в мразовития ден. Според Патрисиа Меърс, заместник директор на Музея на модния институт по технология в Ню Йорк, Мишел Обама е показала не само вкус, но и независимост.

Може би това е бил и желания ефект от Мишел, защото по време на предизборната кампания на съпруга й, когато я попитали “кой управлява вкъщи”, тя отговорила: “Барак знае как да се отнася с една силна жена. Това е и една от причините, поради които той е способен да стане президент.”

И несъмнено слънчевият жълт цвят подхожда на всяка силна, интелигентна, независима и уверена в своето излъчване дама.

Да не забравяме, че според китайския календар златно-жълтият цвят е цветът на 2009 година. Това може само да радва слънчевите момичета, мечтаещи за топло лято, защото можем да очакваме магазините да бъдат завладени от разнообразни свежи, готини рокли, поли и блузки.

Ех, само да е лято – златно, жълто лято!

* * *

Тази пролет прическите са въздушни, леки и подвижни
Сесилия Саркози блесна като първа дама

Коментирай