Меню

Крем от тиква с извара

2 февруари 2009 | 13:19 | Аз жената
4 от 6 гласа
Добави в любими
250 г извара 
500 г тиква 
1/2 пак. масло 
8 суп. лъж. захар 
4 суп. лъж. мед 
щипка канела 
ядки от 3-4 ореха
40 мин.

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Измитата, обелена и настъргана тиква се задушава с маслото и малко вода. След като омекне се оставя да изстине и се пасира. Изварата се разбърква отделно с меда, захарта и канелата и постепенно се добавя тиквата с бъркане. Кремът се разпределя в купички и всяка се гарнира с нарязани на едро орехови ядки.

* * *

Крем от тиква

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай