Здраве и красота

Почистване на лицето с царевично брашно

06.02.2009г. / 10 04ч.
Аз жената
Почистване на лицето с царевично брашно

Ето още една супер лесна и приятна домашна рецепта за почистване на лицето в зимните дни. Кога може да я направим? Някоя съботна или неделна сутрин, когато решим да зарадваме домашните с вкусен домашен качамак. Защо тогава?

Защото ще е най-удобно да съчетаем грижата за близките, с грижата за лицето си.

Ако случайно сме станали по-рано и искаме да приготвим истински домашен качамак можем докато бъркаме половин час царевичната каша с точилката да си направим кашичка и за лицето от няколко лъжици царевично брашно и малко хладка вода.

След което нанасяме кашичката на лицето и престояваме така 20-30 минути. Ако направим кашата за лице по-гъста, можем да стоим с нея докато бъркаме качамака и така отново ще съчетаем готвенето с грижата за красотата ни.

А който е правил качамак по класическия начин знае, че е доста трудоемко – така че можем след като сме го направили да полегнем да си починем и на спокойствие да полежим половин час с царевичната маска.

Ако сме истински ранобудни домакини, когато домашните се събудят, ще усетят миризмата на вкусен качамак и ще видят една чиста, свежа и усмихната жена.

* * *

Грейпфрут за изглаждане на бръчките

Коментирай