Продукти:
За блата:
4 яйца
150 г захар
130 г брашно
60 мл вода
1 бакпулвер
60 г какао
За крема:
200 мл студено прясно мляко
100 г заквасена сметана
1 пак. крем Тирамису на д-р Йоткер
Приготвяне на крема:
Четирите яйца, захарта и водата се разбиват до побеляване. Постепенно се прибавят брашното, примесено с какаото и бакпулвера. Всичко се разбърква до еднородна смес. В намазана с масло и поръсена с брашно тавичка се изсипва сместа за блата и се пече в умерена фурна на 180-200 градуса около 15 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. С остър нож блатът се изрязва във формата на сърце.
Приготвяне на крема:
В подходящ съд се изсипват 200 мл охладено прясно мляко и 100 мл сметана. Прибавя се пакетчето крем Тирамису. Разбива се с миксер първо на най-ниската скорост, а след това около 3 мин. на най-високата скорост до пухкавост. Кремът се оставя в хладилник да се охлади добре и да се стегне.
В подходящ сервирен съд се поставя блатът, след което се намазва с изстиналия крем. Сладкишът се гарнира по желание със захарни пръчици, настърган шоколад, оцветени кокосови стърготини... Оставя се в хладилник за 2 часа.
Поднася се с любов и усмивка. :)
* * *
Сладкиш, специално създаден за “Аз жената” и наречен “Кафяв апетит”