Козметика и грим

Домашен маникюр и педикюр

20.02.2009г. / 09 03ч.
Аз жената
Домашен маникюр и педикюр

Когато имаме нужда от маникюр и педикюр обикновено се доверяваме на специалистите. Поне веднъж в седмицата или на две седмици веднъж е добре да отделяме време за този тип грижа и разкрасяване – но откъде толкова време?

В забързаното ежедневие на големия град, тичайки от задача към задача, често не ни достигат време, сили и пари.

А ако на другия ден имаме важна бизнес среща, неочаквано ни поканят за интервю за нова работа или се запознаем със страшен пич в чата? Знаете мъжете, а и не само те, гледат и в ръцете.

Поддръжката на маникюра говори много за нас като личност – дали сме немарлива или перфекционистка, дали имаме стил или се носим по течението...

И за да бъдем винаги в чудесна форма е много разумна инвестиция да си набавим в къщи един комплект за домашен маникюр и педикюр. Обикновено тези комплекти включват различни пилички, полиращи и заглаждащи елементи, ножички и шпатулки за избутване на кожички. Дори вече на съвсем прилична цена от 30-50 лв. може да си купим и с електрически комплект за домашен маникюр и педикюр. Някои от тях работят с батерии, други директно се включват в електрическата мрежа.

Така докато гледаме любимия сериал или новините можем да запилим набързо счупения нокът, да оформим маникюра си и дори да ни остане време да обърнем внимание на крачетата си.

Така за нас няма да има инцидентни срещи, които да ни хвърлят в ужас и да звъним по нощите на маникюристката дали не може утре да ни вземе на другия ден в 7,30 ч. сутринта.

Удобството на този тип комплекти е, че са сравнително компактни и можем да ги вземем с нас на море или на екскурзия – където вероятността да ни потрябват е голяма, а маникюрист на плажа няма.

Другата хубава страна на комплектите за домашен маникюр и педикюр е, че стават и за подарък на близка приятелка. Те са в нежни цветове: бебешко синьо или розово и идеално се връзват с пожеланието за перфектен стил и нови професионални и лични успехи. Стига разбира се да не ни отмъкне работата или гаджето.

* * *

Ноктопластика през зимата

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
veni ( преди 11 години )