Храни за здраво сърце

20.02.2009г. / 14 43ч.
Джадала Мария
Храни за здраво сърце

Хората като цяло, в частност женитеобичаме да си хапваме. А от това, специално когато прекаляваме – страда цялото тяло, в това число и сърцето. Какво да ядем при проблеми със сърдечната дейност или за да снабдяваме сърцето си с необходимото за най-добрата му работа?

Сьомга на скара е една добра храна, богата на омега 3 киселини и мазнини, полезни за хората, които редуцират риска от коронарни заболявания. Експертите съветват да хапваме риба поне веднъж в седмицата.

Къри – онази силна жълта подправка, която идва от Индия е полезна за човешкото тяло, тъй като има противовъзпалително действие.

Бобените растениябоб, леща също са полезни за нас, тъй като са много богати на фибри и помагат в борбата с холестерола – фактор номер едно за сърдечно-съдови проблеми.

Знаем, че зеленият чай е полезен за много неща – е, полезен е и за сърцето. Пълен е с антиоксиданти и именно с това е добър за всеки.

Броколите и спанакът намаляват кръвното налягане, с което отново се нареждат сред храните, полезни за нашето здраве и най-вече за нашето сърце.

Зехтинът е сред т. нар. “божествени храни” – известно е от древността, че е полезен, много по-полезен от маслото или олиото.

* * *

Няколко неочаквано полезни храни
За здраво сърце – какво да се яде?...

Коментирай